Hirsitalon peruskorjaus ja muutostyö

Hirsitalon peruskorjaus ja muutostyö

 1. Kohde
  Asuinrakennuksen kattava peruskorjaus- ja muutostyö
 2. Laajuus
  noin 300 brm²
 3. Sijainti
  Taipalsaari
 4. Tilaaja
  Yksityinen

Suunnittelutyön kohteena on 1800-luvun lopun asuinrakennus johon tehdään kattava peruskorjaus ja muutostöitä. Toistaiseksi rakennus on lomakäytössä mutta suunnittelussa varaudutaan ympärivuotiseen asumiseen. Ulkohahmon arkkitehtuurissa kunnioitetaan alkuperäistä rakennusta; rakennuksen sisälle tuodaan selkeinä uusina ja moderneina elementteinä uusi keittiö sekä märkätilat. Vanhat leveät lankkulattiat ja väliovet käytetään uudelleen.

Rakenteet Alkuperäinen rakennus on rakennettu eri vaiheissa. Hirsirunko oli pääosin hyvässä kunnossa mutta yläpohja vaati vahvistamista. Rakennuksen graniittiset perustukset tuettiin ja myös uudet – näkyviin jäävät – perustukset rakennettiin graniittikivistä. Alapohjan tuuletus ja tarkistustila vaati pohjatilan puhdistuskaivuun.

Energiakonsepti Rakennuksen lämmöneristävyyttä parannetaan ulkopuolisella puukuituisella lisäeristeellä ja ikkunoiden uusinnalla. Talo varustetaan lämmityksen ja ilmanvaihdon automaatiolla, joka sallii lämpätilojen ja ilmanvaihdon minimoinnin käyttämämättömille kausille. Lämpötilat on jaettu vyöhykkeisiin jossa talotekniikka sijaitsee keskellä. Lämpö tuotetaan maalämmöllä ja varaavilla tulisijoilla.

Hankkeen toteuttaminen on tehty kiireettömästi ja pieteetillä. Hyvän laadun on mahdollistanut huolellinen rakentaja ja hyvä yhteistyö tilaajan kanssa.

Valokuvat Kuvio Oy

Muut projektit