/ 2113 Betoniharkkotalo

projekti: Asuinrakennus
tilaaja: Yksityinen | valmistuminen 2011
sijainti: Helsinki | Paloheinän pientaloalue
laajuus: 280 kem²
rakennusaine: Betoniharkko
tontti: Tasainen | asemakaava-alue rakennetussa ympäristössä

2113_01

Picture 1 of 3

Paikka: Rakennus sijoittuu Helsingin Paloheinän pientaloalueelle. Ympäröivä rakennuskanta muodostuu 40-luvun rintamataloista sekä myöhemmistä 70- ja 80- luvulla rakennetuista rivitaloista. Rakennuksen massoittelulla haluttiin luoda puistomaisen tien suuntaan matala räystäslinja

Arkkitehtuuri ja toiminnot: Arkkitehtuurissa pyrittiin kappalemaisuuteen ja vähäeleisyyteen. Asuintilat ja autosuoja kytkettiin yhteen rakennushahmoon kattoterassia suojaavien sivuseinien avulla. Autosuojan ja asuintilojen välissä on katettu terassi johon saunatilojen vilvoittelu kytkeytyy. Pääoleskelutilat – olohuone, keittiö ja ruokailutila – avautuvat sisäpihan maantasoon sijoitetulle valoisalle terassille. Yläkerran asuinhuoneet avautuvat katseilta suojaisalle aurinkoiselle kattoterassille.

Energia: Tehokkaasti lämmöneristetty rakennus on kytketty kaukolämpöverkkoon. Tämän lisäksi rakennus on varustettu ilmalämpötekniikalla jota käytetään lämmityksessä sekä helteisten päivien viilennyksessä. Valaistuksessa käytetään energiatehokkaita led-valoja.