/ 2124 As Oy Koukkuniemenportti | Kivitalot merenrantaan

projekti: Asuinrakennuksia
tilaaja: yksityinen | valmistuu 2013
sijainti: Espoo
laajuus: 2.124 brm²
tontti: Merenrantatontti
rakennusaine: Betoniharkko ja puu

2124_02_tekstein

Picture 1 of 4

Arkkitehtuuri ja pintamateriaalit Merellinen läheisyys luo mitä hienoimmat edellytykset laadukkaille ja tasokkaille asunnoille. Suunnittelun lähtökohtana on haluttu luoda yhtenäinen elävä kokonaisuus jossa rakennukset erottuvat omina selkeinä hahmoinaan.  Kiviaineisten rakennusten julkisivujen päämateriaalina on hiertopintainen rappaus. Elävyyttä rakennuksiin ja kokonaisuuteen on tuotu tummaksi käsitellyin puukappalein. Pihojen pintarakenteet suunnitellaan liittymään luontevasti luonnontilaan jätettäviin tontinosiin ja säilytettävään puustoon.

Tontinkäyttö Tontille sijoittuvista kuudesta rakennuksesta on pyritty luomaan eheä kokonaisuus johon tarkasti mitoitetut piha-alueet ja ajoneuvoliikenne nivoutuvat. Kompaktit rakennukset säästävät tonttia istutuksille ja luonnontilaan. Viiteen rakennukseen liittyy pääosin maanalainen kellari joka mahdollistetaan vesitiivein rakentein. Rakennuspaikan sijaitseminen meren välittömässä läheisyydessä on ollut rakennusten päänäkymien suuntausten suhteen merkittävässä roolissa. Pääoleskelutiloista ja terasseilta on luotu omien pihojen yli pitkiä näkymiä meren suuntaan.

Rakennusten pääkerrosten lattiakorot on haluttu pitää maltillisina suhteessa olevan maaston korkeuksiin, tällä on mahdollistettu luonteva porrasyhteys pääsisäänkäynnille, pihalle ja rakennushahmojen täsmällinen liittymä maastoon. Pääsy rakennuksiin ja pihoille on toteutettavissa esteettömän asumisen säännökset huomioituna.