/ 2114 Puutalo

projekti: Asuinrakennus
tilaaja: Yksityinen | valmistuminen 2011
sijainti: Espoo
laajuus: 169 brm2
tontti: tasamaa, asemakaava-alue, kiilamainen tonttimuoto
rakennusaine: puurakenteinen ja puuverhoiltu rakennus

2114_puutalo_01

Picture 1 of 3

Paikka ja tontinkäyttö: Puinen asuinrakennus suunniteltiin kiilamaiselle tasamaatontille jonka pohjoispuolelle sijoittuu vilkkaasti liikennöityjä alueita. Rakennuksen massoittelulla haluttiin luoda suojaisa piha ja rauhalliset näkymät oleskelutiloista. Suuri katettu terassi, oleskelutilat ja katettu pääsisäänkäynti kytkeytyvät toisiinsa rakennuskappaleeseen tehdyn loveuksen kautta. Loveuksella luodaan aurinko- ja sadesuojaa pääikkunoille sekä sisäänkäyntialueelle.

Arkkitehtuuri ja toiminnot: Arkkitehtuurilla tavoiteltiin yksinkertaista ja selkeää puista rakennushahmoa. Rakennuksen poikkisakaraan sijoittuu neljä asuinhuonetta aputiloineen, keittiö-ruokailutila-olohuone ja katettu terassi muodostavat yhtenäisen – aurinkoiselle pihalle avautuvan- tilasarjan. Rakennuskappaleeseen sijoittuva ulkovarasto ja ulkotakka erottavat katetun terassin päätyyn sijoittuvasta autosuojasta.

Materiaalit: Rakennuksen runko ja kantavat rakenteet ovat puuta. Rakennuksen julkisivut ovat peittomaalattua kuusilautaa ja terassipinnat käsittelemätöntä lehtikuusta.