/ 2129 Asuntosuunnittelu – Ryhmärakennuttaminen

projekti: Ryhmärakennuttaminen
tilaaja: Finndomo Rakennus Oy ja Hyvinkään Tieluiska Oy | e-House Oy ryhmärakennuttamiskonsultointi | valmistuminen 2013
sijainti: Hyvinkään asuntomessut 2013 | kortteli 2717 -tontti 4
laajuus:  noin 2.100 kem² + aputiloja
rakennusaine: puurakenteinen tilaelementointi

2129_05

Picture 1 of 4

Luonnos ryhmärakennuttamiskohteesta Hyvinkään asuntomessuille. Hankkeeseen ilmoittauminen alkaa syyskuussa 2011.

Tontinkäytön konsepti ja asuntomessut: Suunnitelma perustuu vahvaan koordinaatiston ja mittajärjestelmän käyttöön. Tontille luodaan omaleimainen kokonaisuus ja selkeä kokonaisote jolla vastataan laadukkaan asumisen tavoitteisiin. Tontille on suunniteltu 10 rakennusta joista jokaisessa on kaksi omalle pihalle avautuvaa valoisaa asuntoa.  Rakennukset ovat kaksikerroksisia ja niihin kytkeytyy sisäänkäyntiloveuksia ja yksikerroksisia rakennuksen osia. Huoneistoja on yhteensä 20, näiden lisäksi suunnitelmaan kuuluu asukkaiden yhteistiloja ja varasto-/verstastiloja. Rakennuksissa on loiva lapekatto.

Toiminnot: Pääoleskelutilat avautuvat omalle suojaisalle pihalle lounaaseen. Asuntojen omat autopaikat sijaitsevat pääovien  läheisyydessä omassa katoksessa joka kytkeytyy joko rakennukseen tai pihaa rajaavaan aitaan. Jokaisella asunnolla on yksi katettu autopaikka, lisäksi vieras-/lisäpaikkoja on sijoitettu hidasliikenteisen pihakadun yhteyteen.

Tekniset perusteet: Rakennukset muodostuvat tilaelementeistä. Tällä mahdollistetaan rakennusten esivalmistaminen tehdasolosuhteissa, hyvä kustannuksien ja laadun hallinta sekä ripeä säältä suojaan rakentaminen tontilla.