/ 2126 Taaborinvuoren kesäteatterin kattaminen ja muutokset

projekti: 2126 Taaborinvuoren kesäteatteri |Kattaminen ja muutossuunnittelu
tilaaja: Nurmijärven kunta | Valmistuu kesällä 2012
sijainti: Palojoentie 272 Palojoki | Nurmijärven kunta
laajuus: noin 600 istumapaikkaa

2126_001_fin

Picture 1 of 7

Paikka: Aleksis Kiven syntymäkodin vieressä kohoaa mäki, jolle Kivi antoi Raamatusta nimen Taaborinvuori. Paikka oli kirjailijan lapsuudessa yksi kylän lasten leikkipaikoista ja nuorison keinumäki. 1970 luvulla Taaborinvuorelle perustettiin museoalue, jossa kesäisin järjestetään kulttuuritapahtumia.  Tapahtumien keskiössä on suosittu mäen laelle sijoittuva kesäteatteri.

Arkkitehtuuri ja materiaalit: Vapaamuotoinen uusi katos muodostaa yhtenäisen katteen näyttämölle ja valtaosalle katsomoa. Katoksen hahmo nousee mastojen varassa puiden lehvästön tasoon säästäen teatterin ainutlaatuiset panoraamanäkymät ympäristöön. Näkyvyyttä näyttämölle parannetaan olevat katsomot säästävällä näyttömökorotuksella. Katoksen suunnitelma perustuu jännitetyn rakenteellisen tekstiilin käyttöön joka puretaan näytäntökauden ulkopuoliseksi ajaksi.

Arkkitehtisuunnittelu ja pääsuunnittelu: POOK Arkkitehtitoimisto Oy

Erikoisrakennesuunnittelu: Tensotech Consulting Oy

Rakennesuunittelu: Ramboll Oy