/ 2123 e-House Oy – Asuntojen ryhmärakennuttaminen

projekti: Asumisoikeusrakentaminen | valmistunut 2014 | Rakentamisen Ruusu 2014 – kunniamaininta
tilaaja: e-House Oy ja Asumisoikeus Suomen Omakoti
sijainti: Helsinki, Alppikylä
laajuus: 1700 brm²

2123_1_brick

Picture 1 of 4

Asumisoikeusrakentaminen: POOK Arkkitehtitoimisto Oy toimii arkkitehti- ja pääsuunnittelijana ARA-rahoitteisessa asumisoikeuskohteessa. Kohde sijaitsee Helsingin Alppikylässä ja muodostuu kymmenestä asunnosta. Asukkaat voivat suunnitella kotinsa pohjaratkaisut ja materiaalit internet portaalissa valitsemalla haluamansa vaihtoehdot suunnitelmista. Uudenlainen palvelu mahdollistaa asukkaille hyvät vaikutusmahdollisuudet ratkaisuihin.

Helsingin rakennusvalvonta palkitsi kohteen Rakentamisen Ruusu 2014 kunniamaininnalla.

Arkkitehtuuri: Rakennusten arkkitehtuuri perustuu yksinkertaisen harjakattoisten hahmojen käyttöön. Suunnitelma kytkeytyy Alppikylän asemakaavan ja kaupunkisuunnittelun tavoitteisiin kaupunkipientalovaltaisesta alueesta. Asuntoihin liittyy oma suojaisa ja aurinkoinen piha, joka muodostaa keskeisten oleskelutilojen jatkeen. Huoneistoihin on suunniteltu tilapintojen lisäksi erilaisia pohjaratkaisuja joista tuleva asukas pääsee valitsemaan käyttöönsä parhaiten sopivan.

Toteutusmuoto: Rakennukset on suunniteltu toteutettavaksi hyödyntäen suurelementtejä. Elementit rakennetaan täysin valmiiksi tehdasolosuhteissa ja liitetään toisiinsa rakennuspaikalla. Toteutusmuoto mahdollistaa hyvän kosteuden ja laadunhallinan rakentamisajankohdan sääolosuhteista huolimatta. Rakennukset verhoillaan puhtaaksimuuratuin tiilijulkisivuin.

Lisätietoja hankkeesta verkkosivulta: www.rakennatalo.fi

Arkkitehti- ja pääsuunnittelu: POOK Arkkitehtitoimisto Oy

Rakennuttaja: Asumisoikeus Suomen Omakoti

Rakennuttajakonsultointi ja interaktiivinen asukasportaali: e-House Oy

Pääurakoitsija: Optimikodit Oy