/ 2142 Helsingin Alppitähti asunto-osakeyhtiö

projekti:   2142 As Oy Helsingin Alppitähti | Asuinrakentaminen | Rakentamisen Ruusu 2014 – kunniamaininta
tilaaja:      As Oy Helsingin Alppitähti| Optimikodit Oy – Lehto Group Oyj / e-House Oy |  Valmistunut 2014
sijainti:     Helsinki Alppikylä
laajuus:    1.850 as-kem2

2142_00_asema

Picture 1 of 9

Alppitähti: yksilöllistä ja yhteisöllistä asumista Helsingin Alppikylässä. Helsingin rakennusvalvonta palkitsi kohteen Rakentamisen Ruusu 2014 kunniamaininnalla.

Paikka: Rakennuspaikka sijoittuu Helsingin Alppikylään – uuteen kehittyvään kaupunginosaan. Alueen asemakaava mahdollistaa Town-house-tyyppiset asunnot joissa erityisinä piirteinä ovat asuntojen suorat yhteydet rauhallisille kaduille ja omat pihat.

Arkkitehtuuri: Rakennusten olemuksessa ja kaupunkikuvallisessa mittakaavassa on tavoiteltu Alppikylän alueen henkeä yksilöllisestä ja yhteisöllisestä asumismuodosta. Käytetyt julkisivumateriaalit ovat esteettisesti ja teknisesti kestäviä. Rakennusten arkkitehtuurissa on pyritty selkeän kappalemaiseen ja ajattomaan ilmaisuun.

Alppitähti muodostuu harjakattoisista – erivärisin eläväpintaisin tiilin verhoilluista – rakennushahmoista. Suunnitellut rakennukset rajautuvat selkeästi Laukkukujaan ja Reppukatuun muodostaen samalla suojaisan asukas- ja yhteispihojen alueen. Kaikkiin asuntoihin liittyy oma piha, erottuva tiiliväri ja oma ulko-ovi suoraan maantasoon. Paritalot sijoittuvat tontin sisäpihan puolelle.

Joustavat pohjaratkaisut ja valintamahdollisuudet: Alppitähden pohjaratkaisut tarjoavat asukkaalle joustavuutta ja vaikutusmahdollisuuksia asumiseen. Alppitähteen sijoittuu erikokoisia ja erityyppisiä asuntoja, joille kaikille yhteistä on hyvä pihayhteys, laaja luonnonvalon hyödyntäminen ja huolellisesti suunnitellut pohjaratkaisut. Rakennukset ovat kaksikerroksisia ja kaikkiin asuntoihin liittyy lisäksi käyttöullakkotila.

Laukkukujalle sijoittuviin asuntoihin liittyy oman pihan lisäksi länteen avautuva katettu parveke. Ulko-ovet sijoittuvat rauhallisen Laukkukujan suuntaan. Reppukadun varteen sijoittuu Town-house-asuntoja joissa on oma autotalliyhteys suoraan kadulta, oman ulko-oven vierestä. Sisäpihan puolelle sijoittuvat paritalot edustavat omakotitalomaista asumismuotoa omalla pihalla, katetulla terassilla ja parvekkeella sekä pihaa rajaavalla ulkorakennuksella.
Kaikista asunnoista on joustava yhteys sisäpihalle jonne sijoittuu yhtiön yhteispiha-alue leikkiin ja vapaa-aikaan. Asuntopihojen rajaukset tehdään pääosin pensasaidoin.

Arkkitehti- ja pääsuunnittelu: POOK Arkkitehtitoimisto Oy

Pääurakoitsija ja rakennuttaja: Optimikodit Oy

Rakennuttajakonsultointi ja interaktiivinen asukasportaali: e-House Oy